Πρόγραμμα Νοεμβρίου


[οι λεπτομέριες και οι κατηγορίες για το fashion gala] 

Kontrosol is burning! 
Μια ωδή στο ball culture της Νεας Υορκης, τα ιβέντ που διοργανωνόταν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, κυρίως από gay και trans άτομα αφρο-αμερικανικής, λατιν καταγωγής. Το φέρνουμε όμως και λίγο στα σήμερα, και το met gala όπου κάθε χρόνο προτείνεται μια θεματική και οι παρευρισκόμενες/οι πηγαίνουν με ενδυμασία ανάλογη της θεματικής.

Εμείς λοιπόν θα προτείνουμε 8 θεματικές, γιατί δεν είμαστε και μονόχνωτα.
Ξεκινάμε στις 9 με τις ετοιμασίες, για όσ@ δεν θέλουν να ντυθούν απο το σπίτι, ώστε 10.30 αυστηρά να ξεκινήσει το gala. [δεν περιμένουμε δεν καθυστερούμε για να εχουμε χρονο όλ@ να χαρούμε]

Τι κάνουμε λοιπόν; Παρουσιάζουμε τις εαυτές μας, κάνουμε πασαρέλα/voguing/πλάκα ανα κατηγορία με τη βοήθεια έμπειρων παρουσιαστών/-ριών. Οπότε όταν ξέρετε, μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή ανα κατηγορία για να ξέρουμε πόσα θα είμαστε. Δεν θα υπάρχει κάποια κριτική επιτροπή/βραβείο, μιας και σε αυτό που κάνουμε focus είναι να περάσουμε μια βραδιά αλλιώτικη, με ρούχα και προσωπικότητες που δεν φοράμε στην καθημερινότητα μας. Όσες θέλουν θα μας τις παρουσιάσουν, οι υπόλοιπες θα τις χαρούμε έτσι κι αλλιώς όλη τη βραδιά.

Κατηγορίες ~κάθε κατηγορία προτείνεται για να δώσει έμπνευση και όχι για να περιορίσει σε συγκεκριμένα πλαίσια~

1. Total Pink: δεν θέλει και πολλές διευκρινίσεις (μόνο αν κάποι@ έχει αχρωματοψία μάλλον). Βάζουμε οτι έχουμε σε ροζ και πάμε. Θα μπορούσε να επικεντρωθεί σε ροζ μαλλί/ροζ ,μεικ απ πχ

2. Latina – gazolina: όχι όχι δεν πρόκειται για το πολύ γνωστό τραγούδι ‘me gusta la gazolina (aka γκαζι)’ αλλά για ένα από τα ευφάνταστα προσονύμια της τοπικής παράδοσης. Η περιοχή του Έβρου είναι γνωστή και ως Γκαζολία (από τα πολλά γαιδούρια που υπήρχαν – και υπάρχουν στην περιοχή – και στην τοπική τα αποκαλούνε γκατζόλια). Ενας συνδιασμός λοιπόν λατιν με ένα εσσανς επαρχιώτικου γούστου – ότι αυτό σημαίνει για την κάθε περιοχή και επαρχιοτοπούλα που κρύβουμε μέσα μας.

3. Punk is not dead – but are we:  Μια ωδή στην φιλενάδα Vivian Westwood που αποτέλεσε απο τα πιο σημαντικά είδωλα της αρχής της πανκ σκηνής στα 70’ς. Το πανκ δεν ήταν/είναι μόνο μια μουσική, αλλά ξεκίνησε ως ένα κίνημα ‘αποσυμφόρησης’ από τις ακραίες πολιτικές της Θατσερικής Αγγλίας. Μέσω μουσικής, εμφάνισης, επιλογών διασκέδασης οι νεολέοι/ες της Αγγλίας έδειχναν το μεσαίο δάχτυλο στην σιδηρά κυρία. Είμαστε τα ανορμαλα αυτής της κοινωνίας.

4. Glamazons ( Glamourous + Amazons ):  Μια κατηγορία με ευρύ φάσμα. Το άνιμαλ πριντ, πολύ φοριέται και εφετο, οπότε είναι μια έυκολη και σίγουρα επιτυχημένη επιλογή και που σίγουρα όλα μας έχουμε ένα κομμάτι στις ντουλάπες μας. Από την άλλη, μπορείτε να φανταστείτε τις εαυτές σας σαν μοντέρνες eco-feminists, και να αδράξετε αυτή την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ανακυκλώσιμα προιόντα και να δημιουργήσετε ενα γκλάμουρους κομμάτι. Το πρώτο βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν συνδιάζεται με το δεύτερο.

5. Space:  Μια κατηγορία που δεν θέλει πολλές επεξηγήσεις. Οσα παρακολουθείτε και Ru-Paul’s Drag Race έχετε και αρκετά πρόσφατες αναφορές ( χωράει μέσα και κάτι απο cyber-punk, star wars ισως,και aliens).

6. Vanilla Fakeness: Μια σεμνότητα που μας διακατέχει ώρες ώρες. Είπαμε να μην το δώσουμε στο πίατο το BDSM, αλλά να παίξουμε με το κομμάτι Vanilla, που κι αυτό πολλές μας χαρακτηρίζει και είμαστε περήφανες. Άλλες πάλι, κάτω από διάφορα layers κρύβουμε τα λατεξ, τα μαύρα τα εσώρουχα μας, και κουβαλάμε πάντα ένα πρόχειρο λουρί και χειροπέδες στην τσάντα. Ντύστε το, γδύστε το, accessorize it.

7. Working Class Realness: Να δουλέυαμε και στην πραγματικότητα καλά θα ήταν. Πολλά επαγγέλματα ταυτίζονται με συγκεκριμένο στυλ, κάποιες φορες αυτό συμβαίνει γιατί είναι απαραίτητο λόγω πρακτικότητας, βλέπε μάστορισες, μπογιατζίδες και άλλες φορες γιατί το επιβάλει το στάτους, βλέπε κ δικηγορίνες, δάσκαλους κτλ. Ειναι και οι ένστολοι βέβαια, αλλά ειχατε σκοπο να το κάνετε, δώστε και μια δεύτερη σκέψη.

8. Magical Beasts:
Γοργόνες, μάγισεες, beasts and ghosts, η eleven απο το stranger things, o pikachu, μια νύμφη απο τη μυθολογία, μονόκεροι, η ερμιόνη γκρειντζερ, η ισοτητα των φύλων! κ πολλά πολλά άλλα.

————————————————

Τελος, στο παρακατω link μπορείτε να γράψετε σε ποιά λίστα θέλετε να συμμετέχετε: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yqoqJcIorCk4_9rnkTZhNMceWlo59PUwkKcBtKHXmus/edit?fbclid=IwAR3GivEnbv5XacVi0dRMYgLZzY2bubTqIqJBaLYiqvv31hEbdAyxFRgy59U#gid=0

Αφήστε μια απάντηση