Κείμενο Χώρου

Το κοντροσόλ είναι ένα λοατκι+ αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που η συνέλευση του πριν από 5 χρονια, με συλλογικες διαδικασιες βρήκε ένα χώρο, τον έφτιαξε και συνεχίζει να τον φτιάχνει, να τον φροντίζει και να τον διατηρεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη για έναν πιο ασφαλή χώρο για lgbtq και άλλα άτομα που επίσης δυσκολεύονται να υπάρξουν στην, εμπορευματοποιημένη και μη, ετεροκανονικότητα άλλων χώρων. Έναν χώρο όπου θα συλλογικοποιήσουμε τις επιθυμίες άλλα και τις αρνήσεις μας και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κοινότητες και νέους τρόπους συνύπαρξης.

 

Ο σκοπός μας, λοιπόν, δεν είναι το κέρδος αλλά, αντιθέτως, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να μη διαμεσολαβεί το εμπόρευμα στις μεταξύ μας σχέσεις και να ερχόμαστε λίγο πιο κοντά μέσα από τους δικούς μας όρους της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Όλα αυτά σημαίνουν με άλλα λόγια ότι αυτό εδώ δεν είναι μαγαζί, τα άτομα του κοντροσόλ δεν εργάζονται ως υπάλληλοι και ούτε πληρώνονται και τα άτομα τα οποία έρχονται δεν είναι πελάτες.

 

Η συνέλευση έχει κυρίως διαχειριστικό χαρακτήρα για τον χώρο, χωρίς να αποκλείει την συμμετοχή μας σε δράσεις και την ενασχόληση με ζητήματα σχετικά με το φύλο και τους φεμινισμούς. Στηριζόμαστε κατά βάση στη διαδικασία της συζήτησης και του μοιράσματος, και μέσω αυτών καταλήγουμε στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.

 

Προσπαθούμε να ανοίγουμε το στέκι για όλα τα άτομα κάθε εβδομάδα, συνήθως Κυριακές, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό σημείο συνάντησης όλων μας. Θέλουμε και προσπαθούμε να βλέπουμε ταινίες, να γίνονται ανοιχτές παρουσιάσεις, πολιτικές συζητήσεις, βιωματικά workshops αλλά και μουσικά καφενεία, μπαρ ή πάρτυ γιατί θέλουμε να ξεδίνουμε με όλους τους τρόπους.

 

Οι ωρες και ο τρόπος λειτουργίας του χώρου καθορίζονται από τις ανάγκες και τις επιθυμίες που εκφράζονται στα πλαίσια της συνέλευσης και δημοσιεύονται στο blog μας kontrosol.espivblogs.net

 

Παρότι αναγνωρίζουμε πως ο μισογυνισμός, η αδερφοφοβία,η τρανσφοβία, η στρέητ αρρενωπότητα δεν είναι λέξεις που μπορείς να αφήσεις στο χαλάκι πριν μπεις μέσα, είναι σκατά που όλες μας κουβαλάμε ως κατάλοιπα, εμείς επιλέγουμε να τα αμφισβητήσουμε και να βρεθούμε σε διαρκή σύγκρουση μαζί τους. Δεν δεχόμαστε παραβιαστικές, σεξιστικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές συμπεριφορές. Το να κρατάμε τους χώρους μας απαλλαγμένους από σάπιες συμπεριφορές είναι συλλογική προσπάθεια, αλλά υπάρχουν πάντα στο χώρο και άτομα της συνέλευσης στα οποια μπορείτε να απευθυνθείτε.

Μέσα στο πλαίσιο του να έρθουμε πιο κοντά, όποιο άτομο ή ομάδα κοντινού πλαισίου έχει κάποια ιδέα με θεματολογία σχετική για workshop ή καφενείο, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο μέιλ μας:

kontrosol@espiv.net

Αφήστε μια απάντηση