Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης της 22χρονης από την Κόρινθο

Τον Ιούνιο του 2016 στην Κόρινθο ένας 46χρονος πλησίασε δύο κοπέλες 17 και 22 χρονών, οι οποίες άραζαν σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο 46χρονος άνδρας άρχισε να παρενοχλεί τις κοπέλες, να τους την πέφτει πιεστικά και όταν αρνήθηκαν άσκησε λεκτική βία. Παρόλο που του ζήτησαν να απομακρυνθεί, όχι μόνο δεν το σεβάστηκε αλλά αντέδρασε με σωματική βία, και συγκεκριμένα έπιασε το στήθος της 17χρονης κοπέλας παραβιάζοντας τα σώματά τους. Μετά από μία απότομη κίνηση του 46χρονου, οι κοπέλες θεώρησαν ότι θα τους επιτεθεί. Προκειμένου να προστατέψει την εαυτή της και τη φίλη της, η 22χρονη χρησιμοποίησε μαχαίρι το οποίο έφερε στη τσάντα της για αυτοπροστασία, με αποτέλεσμα, ο 46χρονος δράστης να χάσει τη ζωή του.
Οι 2 κοπέλες έχουν συλληφθεί, και ένα χρόνο μετά η 22χρονη δικάζεται από το ελληνικό κράτος με τη κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοκατοχή.
Στο πλαίσιο της ελληνικής πατριαρχικής κοινωνίας, κάθε αντίσταση σε σεξουαλική επίθεση (από λεκτική μέχρι και τον βιασμό) προς τα σώματα μας, δεν γίνεται αποδεκτή ως πράξη αυτοάμυνας, αντιθέτως μετατρέπει το θύμα σε θύτη. Αφού τέτοιες αντρικές συμπεριφορές δεν θεωρούνται ως επιθέσεις αλλά ως φυσικά και αυτονόητα δικαιώματά τους πάνω στα σώματα μας, θα υπερσπιζόμαστε μόνες μας τις εαυτές μας και η μία την άλλη. Μέχρι κάθε μια μας να νιώθει ασφαλής στο δρόμο, στο σπίτι και όπου αλλού βρεθεί, μέχρι να ξεμπερδεύουμε με την κουλτούρα του βιασμού, που αποσιωπεί και κανονικοποιεί κάθε παραβιαστική και εξουσιαστική συμπεριφορά απέναντι μας,
πρέπει να είναι αυτονόητο το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Αλληλεγγύη στην 22χρονη που δικάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση